آشنایی با دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ شاخهای از بازاریابی است که این روزها به لطف پیشرفت اینترنت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اگر بخواهیم ساده تعریف کنیم به کلیه فعالیتهایی که در اینترنت و شبکههای اجتماعی، برای تبلیغات، فروش بیشتر و برندینگ انجام میشود دیجیتال مارکتینگ میگویند.
امروزه این شغل به علت اینترنتی شدن کسب و کارها و سرعت بالای پیشرفت تکنولوژی درآمد خوبی داشته و مورد توجه قرار گرفته است. اما یادیگری دیجیتال مارکتینگ را از کجا باید شروع کنید؟
مزایای دیجیتال مارکتینگ
با توجه به پیشرفت های حاصل شده، بازاریابی در دو دسته سنتی و دیجیتال قرار می گیرد که در روش سنتی، بازاریابی از طریق روزنامه ها و یا تماس تلفنی می باشد و بازاریابی دیجیتال شامل استفاده از ابزارهای دیجیتال می شود. بازاریابی دیجیتال را می توان نسل جدید بازاریابی دانست که با پیشرفت تکنولوژی و گسترش استفاده از رسانه های ارتباط جمعی شکل گرفته و تأثیر بسزایی در فروش و موفقیت شرکت های مختلف داشته است.
همچنین، همیشه راه ها و فناوری های جدیدتری ارائه می شوند که از طریق آن ها می توان به بازاریابی و معرفی محصولات پرداخت.
برای موفقیت در دیجیتال مارکتینگ چه منابعی لازم دارید؟
فعالیتهایی که در عرصه دیجیتال مارکتینگ صورت میگیرند، بسیار گسترده هستند. به طوری که هر یک از شاخههای دیجیتال مارکتینگ به تنهایی یک دانش و مهارت جداگانه به حساب میآیند که متخصص شدن در آنها نیازمند سالها یادگیری و کسب تجربه است. مهمترین شاخههای دیجیتال مارکتینگ عبارتند از:
- بازاریابی محتوا
- سئو
- سوشال مدیا مارکتینگ
- تبلیغات آنلاین و اینترنتی
- آنالیز دادهها
- ایمیل مارکتینگ
- طراحی سایت
سئو چیست؟
سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو است. سئو شامل فعالیتهایی نظیر تولید محتوا، لینک سازی داخلی و خارجی، و بهینه سازی تکنیکال سایت میشود. تمام این فعالیتها باعث میشود تا سایت شما در کلمات کلیدی مورد نظر رنک خوبی در موتورهای جستجو بگیرند.
آنالیز و تحلیل داده چیست؟
امکان آنالیز و تحلیل دادهها و نتایج یکی از مهمترین مزایای دیجیتال مارکتینگ نسبت به سایر روشهای بازاریابی است. موضوعی که بسیاری از دیجیتال مارکترها آن را جدی نمیگیرند و به همین دلیل بیشتر تلاشهای آنها بینتیجه خواهد ماند. اما اگر شما به دنبال فعالیت حرفهای و اثربخش هستید، باید طریقه کار با این ابزاردیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرید.
سوشال مدیا مارکتینگ چیست؟
از مناسب ترین رسانهها برای برندینگ، فروش، ارتباط با مخاطبین و ... بازاریابی پلتفرمهای اجتماعی است. توییتر، لینکدین، اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب و... نمونههایی از شناخته شدهترین شبکه های اجتماعی در ایران هستند. یک دیجیتال مارکتر وظیفه دارد تا از میان شبکههای اجتماعی موجود بهترین، مناسبترین و پربازدهترین رسانهها را برای فعالیت کسبوکار خود انتخاب کند.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
در آخر این شما هستید که باید از میان ابزارهای دیجیتال مارکتینگ، بهترین و مناسبترین آنها را برای کسبوکار خود برگزینید. این انتخاب باید بر پایه آزمون و خطا و با توجه به نوع و حیطه فعالیت شما انجام شود. البته لازم است این موضوع را نیز به شما گوشزد کنیم که انتخاب یک استراتژی و ادامه دادن با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ مشخصی در تمام طول مسیر، صحیح نیست. شما برای موفقیت لازم دارید تا هرازچندگاهی چیزی به ابزارهای خود اضافه یا از آنها کم کنید.
طراحی سایت چیست؟
برای موفقیت در دنیای اینترنت بخصوص برای کسب و کارها داشتن یک سایت میتواند مفید باشد. بدون طراحی سایت، سئو، برخی تبلیغات و … کاربردی نخواهند داشت. پس طراحی سایت از مهمترین زیرشاخههای دیجیتال مارکتینگ است.
بازاریابی محتوا چیست؟
همانطور که مشاهده میکنید با استفاده از کلمات جذاب شما میتوانید از طریق پیامک بازاریابی کنید. تکنیک های بازاریابی را میتوان در این پیامک ها به وضوح مشاهده کرد. به جملاتی مانند:« تحویل رایگان، سفارش های بالای 40 هزار» دقت کنید بازاریابان در این جمله قصد دارد تا مشتریان را با ارائه خدمات رایگان برای سفارش های بالای 40 هزار تومان قانع به خرید از رستوران کند. یا به جمله:« فقط تا 10 روز» دقت کنید بازاریاب در این جمله قصد دارد تا کاری کند که مشتریان برای خرید عجله کنند. شما میتوانید با استفاده از این تکنیک ها در بازاریابی دیجیتال بسیار موفق عمل کنید.
تبلیغات آنلاین و اینترنتی چیست؟
در بازاریابی با انواع تبلیغات آنلاین و آفلاین مواجه هستیم. در تبلیغات آنلاین که با همانندسازی قالب و ظاهر کلی تبلیغ با رابط کاربری (UI ) صفحات وبسایت، باعث جلب توجه بیشتر کاربران آنلاین وبسایت شود، بدون آنکه شکل تبلیغاتی آن تجربه کاربری آنان را خراب کند. مهمترین رسالت تبلیغات native این است که با نمایش تبلیغ به صورت هماهنگ با ظاهر سایت، یکپارچگی کلی، هویت بصری سایت و تجربه کاربری (UX) را حفظ کند، بهطوری که نرخ CTR تبلیغات افزایش یابد و کسب درآمد قابل توجهی از تبلیغات برای صاحبان سایت صورت بگیرد.
جمع بندی
بازاریابی دیجیتال در سالهای اخیر توانسته است به خوبی جای بازاریابی سنتی را بگیرد. بازاریابی اینترنتی به سرمایه گذاری های زیاد گذشته نیاز ندارد و این امکان را به صاحبان مشاغل میدهد تا کسب و کار خود را با هزینه ای کمتر تبلیغ کنند.
منبع: